Yuna Sahkan Bercinta dengan Jules, Jejaka Hensem Mat Salleh

Yuna BFYuna pernah bercinta dengan pengacara Jalan-jalan Cari Makan iaitu Qi Razali. Tapi sekejap je aku rasa. macam tak heboh sangat cerita tuh. Ala kadar je sebab masing2 buat2 segan bila tanya. Artis mintak privacy, tapi tetap mahu dikenali.

Tak kisahlah janji berbakat. Yuna ni bagus aku suka lagu2 ciptaan dia. Sekarang dah menetap dekat America sana. Kembangkan karier dia. Lepas putus dengan Qi, Yuna dikatakan bercinta dengan photographer dia, Julian Schratter atau Jules.

Hensem!

yuna

yuna1

 

Mula2 diorang menafikan rasanya atas dasar konon bekerja secara professional. Boleh diterima akal alasan tu tapi mungkin kalau dah cinta memang itu jodohnya. Dengan kenyataan terbaru, Yuna macam mengesahkan hubungan dia dengan Jules.

Sometime around tonight, last year, a special person walked into my life and I can’t imagine my life for the past year if we had never crossed paths.

Oh how life would be monotonous.

Love, colors, paintings, skateboards, roti canai, laughters and smiles all the way and the only way.

I learned a lot from my past relationships to not screw this one up. I can feel it. InshaAllah. – Beautiful Nara

yuna2

Yuna-dan-Jules

Yuna-dan-Jules-Schratter-500x524

yunbaru2Moga dipanjangkan jodoh kalau betul meraka bercinta. Mungkin itu jodohnya.

 

Jiah Khan Didera, Dirogol dan Dipaksa Gugur Anak oleh Kekasih Suraj Pancholi

07-suraj-pancholi-and-jiah-khanJiah Khan, aktress Bollywood yang ditemui mati baru2 ini diklasifikasikan sebagai kes bunuh diri semakin mendapat perhatian dunia. Aku sendiri nak tahu motif keputusan yang dia ambil tuh. Sebagai wanita pasti banyak dia pendam dan fikir sebelum buat macam tuh. Adakah sebab keluarga? atau kareer atau cinta? Ini je alasan yang mungkin menjadi punca.

Cinta tuh paling mendapat tempat dalam kes2 macam nih. *sigh*

6102013_jiahkhangain-aKeluarga Jiah tidak puas hati dengan siasatan pihak berkuasa jadi mereka cuba untuk mencari sendiri bukti terbaru yang mungkin mempunyai kaitan dengan kekasihnya, Suraj Pancholi.

Terbukti berhasil apabila surat sebanyak 6 helai muka surat ditemui dan kandungannya begitu memeranjatkan.

I don’t know how to say this to you but I might as well now as I have nothing to lose. I’ve already lost everything. If you’re reading this I might have already left or about to leave. I am broken inside. You may not have known this but you affected me deeply to a point where I lost myself in loving you. Yet you tortured me everyday.

more info on Murai.com.my

 

6102013_surajjiah-aAkhirnya aku faham. Banyak bebanan dia tanggung, tambah pulak kan dengan perasaan bercampur-baur dia ambil keputusan macam itu. Ini satu pengajaran buat semua. Lelaki haruslah hargai wanita, wanita pula jangan terlalu hanyut melayan cinta.

Suraj-Pancholi-19306961Suraj Pancholi khabarnya telah ditangkap untuk disiasat. Mungkin kerana beliau punca kepada kematian Jiah Khan. Apatah lagi beliau telah mendera, merogol dan memaksa wanita itu menggugurkan kandungannya.

Tudung Siti Scarf Online oleh Siti Nurhaliza

 

Siti-Nurhaliza-Bertudung-2Semua orang tahu Dato Siti Nurhaliza dah mula memakai tudung penuh pada awal tahun 2013. Satu Malaysia suka sebab dah lama peminat dia tunggu saat itu. Termakbul juga harapan yang nak tengok penghibur nombor satu Malaysia ini bertudung sempurna selepas sekian lama beliau hanya mengenakan konsep selendang. Semakin cantik mengenakan gaya tudung, Siti Nurhaliza makin obses dengan fesyen tudung dan merancang untuk mempunyai perniagaan tudungnya sendiri yang bakal diberikan nama, Siti Scarf. Bakal menjengah pasaran online sebelum Ramadhan, Siti berharap peminat boleh menerima cabang baru perniagaannya itu yang boleh didapati di lawan web rasmi SimplySiti.

PrintSukalah para wanita di luar sana sebab berpeluang mengenakan tudung rekaan eksklusif pereka fesyen terkenal Rizman Ruzaini yang diinspirasikan oleh Siti Nurhaliza.

Boleh juga bergaya di pagi raya nanti😉SITI6

 

 

 

 

Jovian for Zalora Malaysia Fareena in da house!

jovian5

 

Jovian Mandagie for Zalora adalah suatu koleksi yang sangat berjaya di Zalora Malaysia. Korang ingat lagi tak koleksi Jovian laku macam pisang goreng panas waktu raya atau Aidiladha dulu? Gila! Kawan2 dengan kakak aku pun turut sama beli tahu. Berebut2 diorang tayang waktu raya. untunglah aku pakai First Lady je diorang pakai rekaan fashion designer world class kau!

Terbaru Zalora nak perkenalkan koleksi baru Jovian kononnya konsep ala2 feather atau bulu atau kepak. so kalau beli mungkin kita boleh berkepak bersama2 kahkahkah nak bertandang rumah orang pun kibas je terbang. Jimat minyak kereta.

jovian6

jovian7

 

Yang atas ni koleksi Jovian Mandagie for Zalora Fareena. Cantik gila kau! mata aku hampir rabun berkelip sepanjang masa tengok baju nih. Alangkah indahnya kalau si hubby kesayangan baik hati untuk belikan satu untuk aku. Harapan lah kau!

Cantik kan? Tunggu pukul 3 petang 28 May 2013 ni untuk Zalora launch koleksi ni. Jom sertai aku kita berebut sama tengok siapa paling cepat beli dia menang muahahaha

Afiq Muiz dan Eina Maznan Bakal Sertai Akademi Fantasia Musim 10

einaazman

 

Aduhhh kayak Rika Sumanto si ibu tirinya Putih lor luuuu

hehe

Korang mesti ramai dah tau pasal kemelut drama realiti antara Afiq Muiz, Mak dia dengan si awek Eina Azman kan? Sedih juga mula2 tuh bila aku tengok mak dia nangis. minggu pertama aku tengok aku memang lebih kepada side mak dia. tp Ahad hari tuh bila drama ni makin melarat dekat Melodi aku dah macam menyampah pulak. aku rasa ada benda tak kena.

einaazman2Terutamanya tentang dia nih. Pelakon baru kan? drama apa dia pernah berlakon? Aku boleh bertaruh lakonan dia depan camera tidak mungkin akan lebih baik berbanding waktu dia nangis2 hingus meleleh kat Melodi tempoh hari. Aku faham perasaan dia sebagai wanita dihina sebegitu tapi aku rasa dia patut back off. Biarlah makan hati pun tapi sekejap je. Bagi laluan untuk Afiq Muiz selesaikan dengan mak dia. Tambah pulak bila mak kepada Eina pun turut sama hentam aku rasa dah macam tunggang terbalik r.

Afiq pun satu, walau mak itu dikatakan aniaya dia ke apa, kau sebagai anak patut tahu baik buruk parents tuh janganlah sampai mengaibkan dorg dekat media. Bila tgk kau menangis melalak macam budak mintak nenen dekat Melodi tu aku sebak tengok. Dia sebenarnya rindukan keluarga dia. Kalau ikut cerita dia anak yang baik rapat dengan keluarga. tapi umur pun masih muda tambah pulak desakan pihak tertentu dah tentu r dia pun terpengaruh sama, walaupun sikit an. SEMUA pihak kena beralah dalam isu ni.

Kalau masih nak drag isu ni sampai awal bulan Jun, aku rasa dorg dah boleh daftar sama2 isi borang untuk uji bakat Akademi Fantasia musim ke-10 yang dengar cerita bakal bermula tidak lama lagi. Korang duduklah serumah dekat tmpt banglo AF tu. Tarik rambut sikit, lepas tu pilih lagu sedih2 untuk konsert mingguan aku yakin korang mampu kalahkan lagi 9 musim dulu tuh.

af

Imej Terbaru Eja Bertudung Hijab Selepas Umrah

ROTIKAYA_067-Eja-Ambil-Keputusan-Berhijab-Penuh-Selepas-Pulang-Umrah-ROTIKAYA

 

Alhamdulillah itu je aku mampu cakap bila dapat tahu pasal Eja. Aku memang minat dengan dia ni waktu dia muncul dengan drama. Best sangat lakonan dia. Terbaru, Eja buat keputusan untuk pakai tudung penuh sempurna lepas pulang daripada umrah. Syukur. Niatnya ikhlas, moga dibuka luas pintu kerahmatan dan rezeki buat Eja dan keluarga.

“Sebenarnya, saya berhajat ingin memakai tudung selepas usia memasuki 40 tahun tetapi hasrat itu terkubur kerana kesibukan saya”

“Tahun ini, saya berpeluang membuat umrah sekali lagi dan alhamdulillah apabila balik ke sini saya tidak mahu membuka tudung lagi”

“Saya tidak putus-putus berdoa dan alhamdulillah berkat petunjuk daripada Allah, saya langsung tidak mahu membukanya lagi”

“Tetapi, saya tidak mahu bercakap lebih banyak kerana baru lima hari saya pulang ke sini. Semoga Allah permudahkan & menetapkan hati saya untuk terus membawa kebaikan ini,”

ROTIKAYA_063-Eja-Ambil-Keputusan-Berhijab-Penuh-Selepas-Pulang-Umrah-ROTIKAYA

ROTIKAYA_064-Eja-Ambil-Keputusan-Berhijab-Penuh-Selepas-Pulang-Umrah-ROTIKAYA

ROTIKAYA_065-Eja-Ambil-Keputusan-Berhijab-Penuh-Selepas-Pulang-Umrah-ROTIKAYA

ROTIKAYA_066-Eja-Ambil-Keputusan-Berhijab-Penuh-Selepas-Pulang-Umrah-ROTIKAYAAku suka sangat dengan gambar nih. Comel dan manja antara ibu dengan anak.

ROTIKAYA_068-Eja-Ambil-Keputusan-Berhijab-Penuh-Selepas-Pulang-Umrah-ROTIKAYA

ROTIKAYA_070-Eja-Ambil-Keputusan-Berhijab-Penuh-Selepas-Pulang-Umrah-ROTIKAYA

ROTIKAYA_071-Eja-Ambil-Keputusan-Berhijab-Penuh-Selepas-Pulang-Umrah-ROTIKAYA

ROTIKAYA_072-Eja-Ambil-Keputusan-Berhijab-Penuh-Selepas-Pulang-Umrah-ROTIKAYA

ROTIKAYA_073-Eja-Ambil-Keputusan-Berhijab-Penuh-Selepas-Pulang-Umrah-ROTIKAYA

ROTIKAYA_074-Eja-Ambil-Keputusan-Berhijab-Penuh-Selepas-Pulang-Umrah-ROTIKAYA

ROTIKAYA_076-Eja-Ambil-Keputusan-Berhijab-Penuh-Selepas-Pulang-Umrah-ROTIKAYA

Amacam korang suka tak?😉

 

Falling In Love Siti Nurhaliza, Versi Bunkface

532013_samctmurai-aBaju Siti tu agak serabut tapi tudung yang dia pakai sejak berhijab cantik gila

Kalau korang ingat lagi, sewaktu Anugerah Blockbuster dulu, Siti Nurhaliza pernah digandingkan bersama kumpulan Bunkface untuk persembahan penutup. Bunkface waktu tu nyanyi lagu Siti yang bertajuk Falling In Love. Mustahil lah korang tak tahu kan lagu tuh? hehe

6959010855_f84e5fa048_o

Terbaru dikatakan lagu tersebut menjadi pilihan Bunkface untuk dipilih dimuatkan dalam album terbaru diorang bertajuk Baik Punya. Dalam album itu turut diselitkan lagu2 famous daripada penyanyi lain macam Aizat, Liyana Jasmay dan Farawahida.

sitibaru2

 

Aku agak pilihan lagu Siti tu mesti sebab ramai puji waktu diorang bawak dekat Blockbuster hari tuh. Diorang bagi sentuhan tersendiri untuk arrangement baru lagu Falling In Love. Nak dengar? Jom tengok sini.